Strada Ştefan cel Mare

 

Medgidia 905600

 

Constanța

Termeni și condiții

 

Magazinul online www.mikoidoart.ro este conceput pentru a vă permite să vizualizați și să achiziționați obiecte de diferite naturi create manual de diverși artiști din regiunea Dobrogea, în România. Cealaltă posibilitate este de a rezerva prin acest site serviciile particulare de decorare în pictură murală sau renovare de mobilier.

 

Pentru a accesa acest Site și pentru a putea descoperi conținutul acestuia, orice persoană sau Utilizator, este obligată să ia la cunoștință de prezentul regulament. După citire, orice persoană sau Utilizator al Site-ului acceptă toți Termeni și condițiile stipulate aici, cu toate consecințele juridice ce decurg din acestea, precum:

'5. Politica de livrare și returnare a articolelor', '6. Modalități de plată și posibile rambursări', '11. Politica de cooki-uri',

'12. Politica de confidențialitate și prelucrarea datelor cu caracter personal - GDPR', etc.

 

Următorii Termeni și condiții sunt disponibile permanent și pot fi consultate oricând în această secțiune dedicată. Modificări pot interveni în orice moment în funcție de factorii tehnico-economici, de legile europene în vigoare, altele.

 

1. Prezentare și termeni utilizați:

 

Site-ul www.mikoidoart.ro este administrat de persoana fizică Mihaela Nicoleta GROZEA, al cărei statut de întreprinzător individual este stabilit în Medgidia, Constanţa, România (C.U.I.: 47812683, O.R.C.: F13/283/2023).

Acest Site a fost creat din Termenii și condițiile acceptate de Mihaela Nicoleta GROZEA ai site-ului www.WebWaveCMS.com (din care toate serviciile sunt prestate în conformitate cu legislația poloneză), gazdă și furnizor contra plată al programului de creare și administrare a www.mikoidoart.ro

Pentru a afla mai multe, este posibil ca fiecare Utilizator de Internet să navigheze pe site-ul filialei sale cu sediul în România: www.webwave.ro

 

Site: pagina web www.mikoidoart.ro cu tot conținutul acesteia (aplicații și secțiuni)

Administrator: persoana care gestionează Site-ul, cu putere de decizie totală, de la concepție până la conținut, reprezentată evident de Mihaela Nicoleta GROZEA

Î.I.G.M.N: întreprindere individuală GROZEA Mihaela-Nicoleta

Utilizator: orice persoană fizică în vârstă de cel puțin 18 ani, cu excepția cazurilor speciale menționate la paragraful '7. Declarațiile ale Utilizatorului' al prezentei secțiuni, și /sau orice persoană juridică, care accesează Site-ul www.mikoidoart.ro

Cumpărător: Utilizatorul Site-ului www.mikoidoart.ro care cumpără unul sau mai multe produse și /sau servicii afișate

Părți Terțe: o persoană fizică, o persoană juridică sau o organizație neîncorporată, alta decât un Utilizator

Partener: artist colaborator activ în regiunea Dobrogea românească, și ale cărui creații pot fi puse la vânzare în magazinul online www.mikoidoart.ro

Termeni și condiții: prezentul Contract de utilizare, sau prezentul regulament.

 

2. Drepturile de autor și proprietatea intelectuală

 

Acest Site permite Utilizatorului acces limitat, în interesul său personal (în esență citirea de informații, comenzi și plăți online), și nu îi conferă acestuia dreptul de a-l descărca sau modifica parțial sau total, de a-l reproduce integral sau nu., de a-l copia, exploatați-l în orice alt mod în scopuri comerciale sau necomerciale. Fără acordul prealabil scris al Administratorului, astfel de acțiuni sunt interzise și se pedepsesc prin lege.

 

Întregul conținut al Site-ului, inclusiv text, fotografii (cu excepţia celor din alte surse bine precizate), grafice, simboluri, e-mail-uri și altele, este proprietatea de Mihaela Nicoleta GROZEA. Acest adevăr este apărat de Legea nr.8 /1996 pentru protecția drepturilor de autor și de Legile privind proprietatea intelectuală. Folosirea fără acordul Administratorului a oricăruia dintre elementele enumerate mai sus se pedepsește în conformitate cu legislația europeană în vigoare.

 

Domeniul www.mikoidoart.ro este deținut de Mihaela Nicoleta GROZEA. Utilizarea acestei mărci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor si emblemelor, fără permisiunea prealabilă scrisă al Administratorului, este interzisă și se pedepsește conform legii.

 

3. Prețurile și stocurile

 

Vânzarea (fără a menționa transportul) și prestarea serviciilor oferite pe Site pot avea loc numai pe teritoriul geografic al României. Prețurile oferite pentru fiecare dintre articolele și serviciile de pe Site sunt exprimate în RON (LEI) și nu includ TVA. Întreprinderea individuală fondatoare operează cu statut de neplătitor al acestei taxe pe valoarea adăugată.

Cu excepția transportului, alte costuri de ambalare și comision la plata online sunt deja incluse în prețul coșului final.

În fine, fiecare Cumpărător, cu excepția unei ridicări personale în orașul Medgidia, trebuie să asigure plata prin serviciu Ramburs către curier la primire. Costul său estimat îi va fi trimis cât mai curând posibil prin adresa electronică autorizată.

Orice adresă de livrare la care se operează sistemul Ramburs, în România și în alte țări, este în mod normal aprobată.

 

Pentru orice comandă specială, prețul final cu 0% TVA va fi stabilit de către Administrator cu Artistul implicat și va include și costurile de ambalare. O Factură proforma va desemna suma care trebuie plătită prin transfer bancar. Tarifele aferente transportului, cu excepția unei colectări personale în orașul Medgidia, vor fi achitate în același mod Ramburs ca și până acum.

 

Deși rare, pot apărea erori în costurile și stocurile afișate pe Site și obligă dreptul logic de a refuza unei comanda pentru un produs cu un preț scris incorect sau pur și simplu neprezent fizic.

De asemenea, oricând, Administratorul Site-ului poate decide singur, sau de comun acord cu Partenerii săi, modificarea prețurilor produselor și serviciilor magazinului virtual, precum și retragerea temporară sau definitivă a acestora.

 

4. Garanțiile

 

Garanția referitoare la starea de conservare a obiectelor artistice tranzacționate prin Site-ul este limitată la momentul predării și recepționării acestora.

Starea de conservare înainte de livrare a fiecărui obiect artistic oferit spre vânzare pe Site este explicată integral în fișa sa de prezentare cu o descriere detaliată, dimensiuni incluse, însoțită de o fotografie relevantă. Pachetele sunt ambalate în principal după criterii de siguranță a transportului, cu materiale cu un grad normal de protecție.

La primire, Cumpărătorul trebuie să verifice corelația totală dintre obiectul primit și cel prezentat perfect în magazinul Site-ului. Înaintea oricărei achiziții și deci a oricărei livrări, viitorul Cumpărător va primi prin e-mail o Factură precum și o copie a fișei de prezentare pentru fiecare dintre obiectele artistice respective. În cazul neconformității dovedite și aprobate de Vânzător, se va organiza returul bunurilor.

Toate situații legate de livrare, posibile returnări și rambursări sunt descrise în paragrafele '5. Modalitați de plată și livrare' + '6. Politica de returnare a articolelor și posibile rambursări sau penalitați' al prezentei secțiuni.

 

Odată comercializat și expediat fără retur, Administratorul va decide dacă îl șterge sau nu imediat de pe Site. Cu mențiunea 'Articol Vândut', acesta ar putea rămâne o perioadă în vitrina virtuală ca obiect artistic de referință pentru o comandă specială.

În plus, la cerere înainte de livrare, se poate produce o declarație de autenticitate semnată de artist. Majoritatea lucrărilor au deja amprenta creatorului lor, în general sub forma unei semnături.

 

În ceea ce privește serviciile oferite pe Site (decorare în pictură murală sau renovare de mobilier), garanțiile aferente sunt stabilite într-un contract citit și aprobat de toate părțile înainte de finalizare și plată.

 

5. Modalitați de plată și livrare

 

Achizițiile sunt în RON (LEI) dintr-un cont bancar deschis și operațional din România, iar livrarea se poate face doar cu sistemul Ramburs (pentru teritoriul României de preferință).

 

Două scenarii:

- pentru obiectele artistice puse în vânzare în vitrina virtuală Butic: după confirmarea plății directe prin card bancar cu procesorul Stripe, durează între 3 și 10 zile pentru a primi bunurile selectate la adresa de destinație indicată. Înainte de orice plată, este absolut necesar să citiți fișa tehnică pentru fiecare dintre articolele dorite, inclusiv materialele folosite și dimensiunile, pentru a evita surprize neplăcute.

- pentru obiectele artistice create în urma unei comenzi speciale: după confirmarea plății prin transfer bancar a sumei specificate într-o Factură proforma, durează între 3 și 10 zile pentru a primi bunurile produse la adresa de destinație indicată. Un Contract preliminar este întocmit înainte de plată și descrie acest paragraf în detaliu. Înainte de orice plată, trebuie să citiți și fișa tehnică pentru fiecare dintre articolele dorite, inclusiv materialele folosite și dimensiunile, pentru a evita surprize neplăcute.

 

Odată ce plata a fost efectuată, Cumpărătorul primește apoi prin e-mail confirmarea comenzii și a conținutului acesteia, cu detaliile de livrare.

 

Oricare ar fi varianta, o dificultate la livrare va fi posibilă numai într-o situație neașteptată cauzată de:

- Cumpărătorul (adresă greșită furnizată, nici o persoană la locul de primire, altele),

- la Î.I.G.M.N. (adresa de destinație scrisă greșit, trimiterea altor obiecte artistice, etc.)

- sau, transportatorul (accident, eroare de manipulare, altele).

Indiferent de origine, cu excepția actelor voluntare, a pierderii sau furtului, conținutul coletului încă intact ar trebui să se întoarcă în mod normal la locul de plecare.

În sfârșit, pentru o întârziere semnificativă cauzată din nou de întreprinderea individuală (ambalaje indisponibile, obiecte de artizanat negăsite, probleme personale, altele) sau ca urmare a unor cazuri de forță majoră (epidemie, fenomen natural, grevă, altele), schimbul corespunzător de informații prin e-mail cu Administratorul, sau unul dintre delegații săi, poate rezolva plecarea cu succes a oricărui pachet.

 

Transportatorul face parte dintr-o listă de companii care operează în principal în România, și obișnuite cu servicii de livrare respectând un minim de standarde de securitate. Participarea unui transportator depinde de adresa finală, ziua ridicării, volumul, greutatea, tarifele în vigoare, a gradului de urgenţă, garanțiile pentru obiectele transferate, etc. Cumpărătorul poate decide deasemenea asupra firmei de curierat.

Indiferent de transportatorul ales de Administrator sau de Cumpărător, costurile de livrare trebuie achitate de acesta din urmă folosind serviciul Ramburs la primirea coletului sau coletelor (în general sunt acceptate toate metodele de plată, în numerar, cu cardul sau online). Un refuz de plată din partea Cumpărătorului va implica încetarea schimbului comercial cu penalitățile corespunzătoare, așa cum este descris în următorul paragraf '6. Politica de returnare a articolelor și posibile rambursări sau penalități'. Evident, orice document fiscal obligatoriu va însoți obiectele artistice până la destinație.

 

Mai puțin costisitoare, există opțiunea de colectare personală a oricărui pachet cu conținutul său din orașul Medgidia. Pentru aceasta, o adresă a locației de colectare este trimisă pe e-mail și către adresa electronică autorizată a Cumpărătorului odată ce plata a fost efectuată.

Costurile legate de utilizarea platformei de plată online Stripe precum și cele pentru ambalare vor fi deja incluse în prețul final al articolelor comandate.

 

Pentru orice comandă specială, prețul final cu 0% TVA va fi stabilit de către Administrator cu Artistul implicat și va include și costurile de ambalare. O Factură proforma va desemna suma care trebuie plătită prin transfer bancar. Tarifele de expediție vor fi plătite în același mod Ramburs ca înainte.

Și din nou, toate documentele fiscale necesare vor însoți obiectele de artă către destinatar.

 

În ceea ce privește serviciile oferite pe acest Site, acestea se realizează numai după confirmarea plății prin transfer bancar a unei sume în RON (LEI) stabilite conform unui plan de lucru definit într-un anumit Contract, citit și aprobat de fiecare dintre părți. Nu există subiect de livrare pentru această temă.

 

6. Politica de returnare a articolelor și posibile rambursări sau penalitați

 

La primirea oricărui colet, se recomandă verificarea conținutului acestuia. Orice reclamație legată de fișa tehnică a obiectului artistic (tonuri de culoare, dimensiuni, materiale etc.) nu va fi admisă. Prin urmare, va fi imposibil să vedeți o rambursare sau un schimb cu alte creații din acest motiv. De asemenea, nici o returnare a obiectului menționat la adresa Î.I.G.M.N. nu va fi acceptat. Lucrare unică prin definiție și realizată manual, fiecare articol nu își poate permite luxul de a călători la infinit, până la ruperea lui ireversibilă odată cu multiplicarea riscurilor prin atâta călătorie.

Pentru produsele ale caror pachete prezintă deteriorari vizibile la primirea prin curier, se recomandă refuzul primirii acestora cu precizarea acestui motiv în scris.

 

Astfel, pot apărea două scenarii:

- pentru obiectele artistice puse în vânzare în vitrina virtuală Butic: este permis legal un timp de maximum 14 zile calendaristice pentru returul mărfurilor vândute de la distanță și asta, fără nicio justificare solicitată. După completarea obligatorie a acestui formular, articolele returnate trebuie să ajungă înainte de sfârșitul acestui timp maxim la adresa companiei individuale.

Atenţie! Cu toate acestea, există mai multe situații.

Pentru obiectele încă intacte și returnate automat de către transportator (adresă greșită furnizată*, absența persoanei la locul de recepție, etc.), costurile acestui transport suplimentar vor fi în sarcina Cumpărătorului.

*cu excepția unei adrese eronate transmise din greșeală de la Î.I.G.M.N. transportatorului, atunci costurile acestei livrări suplimentare vor fi în mod evident suportate de întreprinderea individuală.

Odată stabilită această călătorie neprevăzută, pentru obiectele artistice în cauză care sunt încă intacte, se va organiza o a 2-a încercare de livrare, încă în regim Ramburs, după acord prin email.

Prin urmare, Cumpărătorul trebuie să plătească pentru acest transport la primire.

O a doua întoarcere a acestei mărfuri, indiferent de motiv, va solicita anularea comenzii, cu o penalizare financiară egală cu suma deja plătită până în prezent.

Orice altă comandă plasată ulterior de același potențial client va fi imposibilă.

 

În situația unui refuz voluntar fără motiv de a plăti serviciul Ramburs din partea Cumpărătorului sau a oricărei persoane care îl poate reprezenta la primirea obiectelor artistice, comanda va fi și ea anulată definitiv cu această penalizare financiară egală cu suma deja plătită până atunci.

 

- pentru articolele eventual deteriorate și returnate în urma refuzului Cumpărătorului la destinație din motive precise și logice acceptate de toți (alte articole decât cele comandate, deteriorare în timpul transportului, defecțiune majoră de fabricație, etc.), costurile acestui transport suplimentar vor fi în sarcina Administratorului Site-ului mikoidoart.ro

Pentru ultima dată, Mihaela Nicoleta GROZEA recomandă fiecărui Cumpărător să deschidă orice pachet la primire, și chiar în fața livratorului. Orice dovadă cu fotografie justificativă poate fi suficientă pentru o decizie rapidă prin e-mail. Dacă returul s-a hotărât, Cumpărătorul poate asigura în cel mai bun caz o protecție suficientă a ambalajului.

În cazul în care transportatorul este singurul vinovat de deteriorarea ireparabilă a articolelor comandate, sau de dispariția totală a acestora, Î.I.G.M.N. nu va putea răspunde legal și financiar la această pierdere. În acest caz, Cumpărătorul va fi singurul potențial reclamant. Documentele sau suporturile existente care ar ajuta la câștigarea cazului vor fi în mod evident furnizate autorului plângerii.

Pentru orice altă situație care nu apare în timpul livrării* (expedierea obiectelor artistice necomandate, eroare de fabricație, *ambalaj de protecție cu siguranță inadaptată acestui transport, etc.), Î.I.G.M.N. va decide împreună cu Cumpărătorul modalitatea de compensare: rambursare financiară, returnare a acelorași obiecte după reparare cu transport gratuit, înlocuire cu obiecte similare sau același cost cu livrare pe cheltuiala Cumpărătorului.

Soluțiile pe cale amiabilă sunt numeroase și vor avea prioritate. În caz contrar, orice relație ostilă va necesita aplicarea paragrafului '14. Dispozițiile finale' a prezentului regulament.

 

Pe scurt, returnările și rambursările vor fi posibile numai dacă:

cu excepția oricărui incident în timpul transportului, total independent de Cumpărător, articolul(ele) trebuie să păstreze o stare similară cu cea dinaintea livrării (neutilizate sau deteriorate cu integritatea documentelor însoțitoare) + acest formular de returnare explicit trebuie trimis + în urma acordului tuturor, returnarea mărfii la locul de plecare din Medgidia înainte de 14 zile calendaristice trebuie organizată de către Cumpărător, pe cheltuiala Administratorului Site-ului mikoidoart.ro

Odată primite la timp în stare bună, contravaloarea articolelor va fi rambursată conform acordului prealabil în termen de 30 de zile calendaristice prin transfer bancar în contul specificat în formularul de retur.

 

Pentru obiectele artistice proiectate în urma acceptării unei comenzi speciale: nicio returnare sau rambursare nu poate fi solicitată de la Cumpărător. Evident, dacă transportatorul nu este singurul responsabil, Î.I.G.M.N. are dreptul de a examina fiecare caz. Pentru orice implicare directă și completă din partea sa, Administratorul poate decide un retur cu rambursare și /sau compensare, sau chiar o reparație cu returnare imediată.

 

7. Declarațiile Utilizatorului

 

Prin acceptarea termenilor și condițiilor Site-ului, Utilizatorul declară implicit că are peste 18 ani sau că are acordul părinților săi, tutorilor legali, ținând cont de drepturile și consecințele care decurg din acest fapt.

De asemenea, Utilizatorul declară că are capacitate deplină de acțiune, declară că furnizează date cu caracter personal autentice. În cazul în care sunt furnizate date inexacte, Administratorul poate opri o comandă sau o vânzare cu aplicarea penalităților descrise în prezentul contract, și poate sesiza organele competente ale statului român.

 

8. Drepturile Utilizatorului

 

Fiecare utilizator poate folosi această zonă de text din rubrica 'Contact' al Site-ului pentru a scrie întrebări cu privire la orice problemă legată de funcționarea magazinului online, pentru a obține informații suplimentare despre un anumit obiect, despre un Partener sau un serviciu, pentru a facilita orice proces de achiziție, etc. 

Orice text în afara subiectului va fi șters imediat, fără răspuns, desigur.

Pentru situații nedorite cauzate prin această adresă de e-mail precum: hărțuirea voluntară cu primirea de mesaje electronice din aceeași sursă, transmiterea de jigniri, de înjurături, comentarii rasiste sau alte forme de umilire, pentru orice suspiciune de acțiuni de natură toxică, cea mai mare parte a datelor disponibile din orice sursă responsabilă va fi transmis autorităților române competente.

 

Fiecare Utilizator are dreptul de a contesta orice decizie a Administratorului Site-ului.

De asemenea, sub forma unei reclamații sau chiar a unei plângerii, în cazul unei presupuse încălcări a obligațiilor Vânzătorului sau a nerespectării Termenilor și condițiilor prevăzute în această secțiune, Utilizatorul sau Cumpărătorul se poate exprima prin e-mail aici. Ca și mai devreme, condițiile de folosire a acestui spațiu rămân supuse acelorași dispoziții.

Orice reclamație sau plângere trebuie depusă în cel mult două săptămâni de la producerea evenimentului de bază. După acest timp, orice caz va rămâne nerezolvat cu o notificare electronică ca încheiere.

Odată examinat subiectul, un răspuns, întotdeauna prin e-mail, va fi trimis în termen de 14 zile.

Orice cauză rezolvată, pe cale amiabilă în prioritate, nu va fi reexaminată.

Pentru fiecare dosar deschis în urma unei reclamații sau plângerii referitoare la modalitatea de administrare a Site-ului prin acest spațiu de comunicare din secțiunea 'Contact' (deci independentă de Politica de confidențialitate), perioada de păstrare după rezolvare într-un serviciu de mesagerie dedicat și accesibil doar de către Administrator, sau eventual un delegat, a tuturor elementelor, inclusiv a datelor personale ale Utilizatorului, este stabilită la 1 an. Aceasta din motive de posibilă redeschidere, adăugarea unui alt dosar similar față de același Utilizator, posibilă transmitere ulterioară către autoritățile române competente.

 

Fiecare Utilizator, odată ce schimbul comercial a fost asigurat, și fără returnarea bunurilor, poate solicita prin e-mail la o altă adresă dedicată (cf. ‘12. Politica de confidențialitate și prelucrarea datelor cu caracter personal - GDPR') confirmarea a anulării parțiale sau totale a tuturor datelor sale personale necesare oricărei achiziții sau rezervări prin intermediul Site-ului. 

Condițiile și obligațiile rămân identice cu cele scrise anterior cu privire la utilizarea acestei noi adrese de e-mail.

Toate celelalte drepturi ale Utilizatorului cu privire la datele sale personale pentru alte situații sunt descrise în același paragraful '12. Politica de confidențialitate și prelucrarea datelor cu caracter personal - GDPR' din această secțiune.

 

În cazul refuzului din partea Administratorului sau a unuia dintre Partenerii săi de a îndeplini o comandă sau de a efectua unul dintre serviciile oferite pe acest Site, potențialul Cumpărător va primi prin e-mail, la adresa autorizată, o scurtă explicație de genul: prea multe unități, artist inoperant, lipsă de material, etc. O corectare amiabilă a comenzii ar putea fi posibilă în funcție de situație. Potențialul Cumpărător nu trebuie să folosească, din niciun motiv, una dintre adresele de e-mail operaționale ale computerului Site-ului în scopul exprimării nemulțumirii, furiei sau chiar răzbunării.

Orice depășire în acest sens va fi imediat raportată autorităților competente din România.

 

9. Declarațiile Administratorului

 

Administratorul declară că toate elementele publicate pe Site-ul www.mikoidoart.ro (informații, fotografii, servicii oferite etc.) sunt autentice. De asemenea, Mihaela Nicoleta GROZEA reamintește principalele angajamente: unicitatea fiecărei lucrări artistice (uneori, diferența dintre 2 obiecte poate fi mică, dar există!), producția manuală realizată în regiunea Dobrogea, artiști Parteneri conștienți ai acestei teme regionale, prețuri rezonabile în această lume nelimitată a artei.

 

10. Drepturile Administratorului

 

Administratorul are dreptul de a bloca orice comandă, de a refuza orice vânzare sau serviciu dacă orice fapt dovedește că o problemă tehnică, fiscală, juridică, umană și /sau de forță majoră nu poate garanta buna executare a acestori. Orice Utilizator sau Cumpărător afectat va fi notificat cu privire motivele prin e-mail.

Pe de altă parte, dacă originea unui angajament brusc imposibil de asigurat provine de la Utilizator, de la Cumpărător, sau de un Părți Terțe complice, Administratorul poate acționa în mod similar fără a explica neapărat vreun motiv ultimelor părți interesate, aplicând deasemenea penalitățile corespunzătoare descrise în prezentul Contract. Explicațiile vor fi, după alegerea acestuia, eventual oferite autorităților competente din România, în funcție de importanța subiectului.

 

Ca structură economică mică, Î.I.M.N.G. are nevoie periodic de suspendarea activităților (vacanțe, odihnă, altele), inclusiv cele care asigură gestionarea Site-ului și a tot ceea ce rezultă din aceasta. Magazinul online www.mikoidoart.ro va anunța pe toată lumea din timp cu privire la perioadele de închidere.

 

11. Politica de cookie-uri

 

Acest Site www.mikoidoart.ro folosește cookie-uri.

Orice Utilizator poate accepta prin propriul consimțământ prezența și utilizarea tuturor cookie-urilor generate de vizita sa pe Site făcând clic pe butonul 'Aprobat' care apare în mesajul de primire sub forma unui pop-up.

 

Un cookie, ‘Internet cookie’ sau ‘HTTP cookie’, este compus de fișiere mici (cu text format din litere și numere) care provine de serverul WebWave gazdă Site-ului consultat și, după efectuarea solicitării, este trimis către browserul Utilizatorului (Google Chrome, Safari, Opera, altele).

Astfel, cookie-ul poate accesa computerul, dispozitivul mobil sau orice alt echipament al Utilizatorului de internet prin intermediul browserului.

 

Pentru primul tip de cookie în ceea ce privește durata de viață, sau cookie de sesiune, acesta este stocat temporar în fișierul cookie-urile al browserului web, astfel încât să fie reținut până când Utilizatorul părăsește Site-ul sau închide fereastra browserului.

Pe de altă parte, cookie-ul de tip permanent, cu excepția cazului în care Utilizatorul refuză, va fi înregistrat și stocat pe hard disk-ul instrumentelor sale de comunicare.

 

De la orice vizită pe Site, aceste cookie-uri vor fi recunoscute și citite de serverul web care le-a creat. Așadar, din punct de vedere tehnic, doar serverul web care a produs și trimis cookie-urile le poate exploata din nou dacă și numai dacă Utilizatorul revine pe Site-ul asociat acestui server web.

 

Un cookie cuprinde cinci câmpuri variabile:

nume și conținut (valoare): fiecare cookie este stocat sub formă de perechi nume-conținut.

domeniu: specifică numele domeniului Site-ului web.

cale: specifică pagina web sau repertoriul care setează cookie-ul. Dacă valoarea este ‘/’, cookie-ul va fi disponibil pe întregul domeniu.

trimis pentru: specifică dacă cookie-ul ar trebui să fie transmis doar printr-o conexiune securizată HTTPS sau nu. Dacă valoarea este ‘true’, cookie-ul va fi trimis numai cu conexiunea securizată.

expiră: specifică când va dispărea cookie-ul. Dacă este lăsat gol, cookie-ul de sesiune expiră imediat când conexiunea este pierdută.

 

În mod normal, un cookie rămâne pașnic deoarece nu poate conține software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard diskul Utilizatorului.

 

În funcție de rolul lor, există diferite categorii de cookie-uri:

- strict necesare pentru funcționarea Site-ului www.mikoidoart.ro, și care nu pot fi dezactivate. Se declanșează numai ca răspuns la acțiunile Utilizatorului, cum ar fi simpla conectare sau completarea unui formular. În browserul său, Utilizatorul poate defini o blocare sau o frână a interacțiunii acestor cookie-uri, dar cu riscul de a vedea anumite părți ale Site-ului să nu mai funcționeze. Aceste cookie-uri strict necesare sunt exceptate de la regulă obținerii consimțământului pentru plasarea lor.

- de performanță pentru optimizarea traficului către Site, vizite la fiecare pagină, etc. Ele fac posibilă urmărirea statistică activităților Utilizatorului și sunt depuse de servor web în timpul consultării. În browserul său, Utilizatorul poate refuza această categorie de cookie-uri, împiedicând de fapt dezvăluirea perioadei de consultare a Site-ului de la o anumită adresă IP.

Folosind aplicații, serverul gazdă WebWave al Site-ului www.mikoidoart.ro pune la dispoziție Administratorului solicitant date anonime fiindcă generale privind vizitele pe site, precum numărul de vizualizări pe pagină, timpul alocat, etc.

- de funcționalitate pentru îmbunătățirea experiențelor de navigare pe Site cât mai personalizate posibil. Ele memorează setările pe care Utilizatorul le face cu privire la pagina web (de exemplu, limba de afișare). În browserul său, Utilizatorul poate defini o blocare sau o frână a interacțiunii acestor cookie-uri, dar cu riscul de a vedea anumite părți ale Site-ului să nu mai funcționeze.

- de direcționare de marketing pentru promovarea fără granițe a produselor și serviciilor. În acest caz, cookie-urile definesc interesele de vizitare ale utilizatorului pe un site A astfel încât apoi, deși navighează pe alte site-uri, pe ecranul acestuia apar publicitate direcționate legate de site-ul A.

De această dată, aceste cookie-uri nu sunt generate de Site în timpul consultării, ci de Părți Terțe ale căror reclame sau alte link-uri pot fi găzduite și răspândite acolo. În browserul său, Utilizatorul poate defini o blocare acestor cookie-uri.

- altele, inclusiv cele necunoscute, care nu au legitimitate.

În browserul său, Utilizatorul poate defini o blocare acestor cookie-uri.

 

Lista principalelor domenii (Părți Terțe și gazdă) capabile să plaseze cookie-uri în timpul unei vizite pe Site-ul www.mikoidoart.ro:

- google.com (cu analytics - analizor de trafic -, maps - generator de hărți -, tagmanager - gestionar de etichete, etc.)

- stripe.com (platforma online de procesare a plăților)

- facebook.com în subsol (rețea socială)

- toate celelalte link-uri de Internet propuse

- webwave.ro (constructor site-uri web și serverul gazdă)

 

Pentru a bloca toate tipurile de cookie-uri, inclusiv cele strict necesare, Utilizatorul trebuie să-și configureze browserul. De reamintire, dezactivarea cookie-urilor, inclusiv a celor care nu sunt strict necesare, poate afecta buna funcționare a Site-ului www.mikoidoart.ro și poate împiedica o mai bună recunoaștere prin experiență a oricărui Utilizator.

Dimpotrivă, după cum s-a explicat în introducere, Utilizatorul poate accepta pur și simplu starea tuturor cookie-urilor existente în legătură cu Site-ul www.mikoidoart.ro prin apăsarea butonului 'Aprobat' propus la deschiderea oricărei prime pagini la fiecare vizită nouă după pornirea browserului.

Operațiunile de modificare a parametrilor fiecărui tip de browser pentru blocarea sau ștergerea cookie-urilor sunt disponibile publicului larg după solicitare în orice motor de căutare web.

 

Exemplu cu browserul Google Chrome:

-> Personalizați și controlați Google Chrome

-> Setări

-> Confidențialitate și securitate

-> Cookie-urile și alte date privind site-urile

O modificare a setărilor privind acțiunea cookie-urilor este astfel posibilă pe această ultimă pagină cu Google Chrome.

Este suficient ca fiecare Utilizator de Internet să citească cu atenție pentru a-și valida alegerile.

 

Pentru a evita atacurile informatice ipotetice bazate pe cookie-uri, se recomandă insistent o actualizare regulată a versiunii de browser utilizată.

Datele colectate de cookie-uri sunt în general anonime. În cazurile în care cookie-urile prelucrează date cu caracter personal, fiecare dintre Utilizatori beneficiază de drepturile specificate în Politică de confidențialitate a Site-ului www.mikoidoart.ro

 

Această Politică privind cookie-urile poate fi revizuită în orice moment, în funcție de legile în vigoare, de tehnologiile disponibile și de orice altă realitate care face posibilă protejarea inteligentă a vieții private și a datelor personale ale fiecăruia.

 

12. Politica de confidențialitate și prelucrarea datelor cu caracter personal - GDPR

 

Î.I.G.M.N. (Strada Ștefan cel Mare nr.42, Medgidia, CT; C.U.I. 47812683; O.R.C. F13/283/2023) va păstra confidențialitatea informațiilor de orice fel pe care le poate furniza fiecare Utilizator. Dezvăluirea acestora va fi posibilă numai în condițiile menționate în prezentul regulament sau cu acordul proprietarului acestor informații. 

 

În cazul în care informații, date sau alte materiale de comunicare prin intermediul acestui Site sunt furnizate de către Utilizator, și în măsura în care acestea nu conțin date cu caracter personal protejate legal de GDPR european (ref. 2016 /679), acestea vor fi, prin urmare, recunoscute ca accesibile de către toți.

Orice declarație publică, sau comunicat de presă, postare sau promovare, orice alt mijloc de informare către Părți Terțe cu privire la subiectele Comenzi / Contractului / Modalitatea de plată / Modalitatea de organizare / Livrări / Politica de prețuri și penalitați / Politici de marketing și publicitate / Sistem de parteneriat / Altele similare nu poate exista din partea vreunei persoane, Utilizator sau nu al Site-ul www.mikoidoart.ro, fără acordul prealabil scris al Administratorului, sau al unui eventual delegat.

 

Acest capitol informează acum despre politica aplicată de Î.I.G.M.N. cu privire la colectarea, utilizarea și eventuala dezvăluire a datelor cu caracter personal care pot fi furnizate la vizitarea Site-ului www.mikoidoart.ro

Datele sunt folosite în special pentru succesul comercial al Site-ului, prin facilitarea și asigurarea procedurilor de comandă, achiziție, livrare a produselor și prestare de servicii cu caracter artistic.

Prin urmare, fiecare Utilizator, fiecare Cumpărător este de acord cu colectarea și utilizarea informațiilor personale determinate în conformitate cu această politică de confidențialitate.

De asemenea, această politică se aplică în mod evident oricărui Partener viitor care a ales un prim contact comunicând anumite date personale de bază.

 

Vizitând Site-ul www.mikoidoart.ro, care nu promovează nici un cont de fidelitate sau nici un abonament, datele personale pot fi solicitate doar în timpul a 4 evenimente

- prin completarea unuia dintre cele 3 formulare de pe Site (pentru Utilizatorii care doresc să plaseze o comandă specială; pentru cei care doresc lucrări de decorare sau de renovare -> formular înca inactiv; pentru artiștii care doresc să devină Parteneri). În aceste cazuri, informațiile de identificare individuală se limitează la: nume, prenume, adresa de e-mail, și cu detalii suplimentare despre activitățile artistice ale potențialului Partener.

Restul schimburilor se vor face prin mesaje electronice între Administrator, sau un eventual delegat, și potențialul Cumpărător sau Partener.

 

Odată ce fiecare subiect este completat fără achiziție sau colaborare în urma refuzului Administratorului, pentru orice motiv explicat prin e-mail la adresa autorizată, aceste date vor fi stocate într-una din cutiile poștale electronice puse la dispoziție contra plată de către serverul gazdă WebWave, și accesibile doar de către Administrator.

Prin urmare, Mihaela Nicoleta GROZEA este cea care va decide dacă șterge sau nu istoricul mesajelor precum și toate datele colectate în timpul completării formularelor.

 

Fără vreun angajament real de prelucrare ulterioară a acestor mesaje și date personale, Administratorul ar trebui practic, cu excepția uitare involuntară, să ștergă imediat toate aceste informații, cel puțin pentru a elibera spațiu de stocare. Singura situație care ar putea duce la o custodie mai îndelungată și o eventuală transmitere a datelor cu caracter personal de acest tip ar fi cea care presupune intervenția autorităților competente, pentru orice problemă concretă.

Atenție! Pentru situații nedorite cauzate prin această adresă de e-mail precum: hărțuirea voluntară cu primirea de mesaje electronice din aceeași sursă, transmiterea de jigniri, de înjurături, comentarii rasiste sau alte forme de umilire, pentru orice suspiciune de acțiuni de natură toxică, cea mai mare parte a datelor disponibile din orice sursă responsabilă va fi transmisă autorităților române competente.

 

Dimpotrivă, dacă schimburile de comunicare au ca rezultat colectarea altor date personale pentru plata numai prin transfer bancar a unui produs sau serviciu al firmei individuale GROZEA Mihaela-Nicoleta, atunci: toate datele personale cuprinse în documentele contabile și financiare (bon fiscal sau factură de exemplu), precum și în anexele acestora, trebuie păstrate timp de 10 ani, conform prevederilor articolului 38 din anexa.1 din ordonanța nr.2634 /2015.

Pentru restul datelor care nu se încadrează în aceste obligații contabile și financiare, ștergerea trebuie efectuată așa cum se explică în politica de confidențialitate a acestui contract în cauză.

În ceea ce privește căutarea unei viitoare colaborări cu un Partener, informațiile colectate în formular vor fi apoi folosite pentru a stabili un contract în care politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal va fi evident citită și aprobată de toate părțile.

 

- pentru achiziționarea directă a produselor artistice oferite în vitrina Site-ului www.mikoidoart.ro

În primul rând, pentru a defini coșul cumpărăturilor sale, Utilizatorul trebuie să furnizeze următoarele informații (generate de serverul gazdă WebWave - www.webwave.ro, în colaborare cu procesatorul de plăți numit Stripe - www.stripe.com): nume, prenume, adresa de livrare, numar de telefon și adresa de e-mail.

Aceleași informații vor fi folosite și de către unul dintre transportatorii rapizi de colete care operează pentru un cost definit, precum și de Î.I.G.M.N. pentru emiterea facturii de exemplu.

În al doilea rând și în sfârșit, noul Cumpărător va trebui să scrie codurile bancare și alte date necesare pentru o plată online cu cardul său de credit datorită sistemului Stripe. Toate aceste din urmă date bancare confidențiale ale Cumpărătorului tratate de procesatorul de plăți nu pot fi accesibile de Stripe sau de Î.I.G.M.N.

 

Odată confirmată plata, toate datele Cumpărătorului furnizate din comanda online (cu excepția evidentă a codurilor bancare secrete) sunt transferate într-o altă cutie poștală electronică pusă la dispoziție contra plată de către serverul gazdă WebWave, și accesibile doar de către Administrator. Aici, toate datele personale cuprinse în documentele contabile și financiare (bon fiscal sau factură de exemplu), precum și în anexele acestora, trebuie păstrate timp de 10 ani, conform prevederilor articolului 38 din anexă.1 din Ordonanța nr.2634 /2015. Pentru restul datelor care nu sunt incluse în aceste obligații contabile și financiare, ștergerea trebuie efectuată imediat așa cum s-a explicat anterior.

Cealaltă situație care ar putea duce la o custodie mai îndelungată și o eventuală transmitere a datelor cu caracter personal de acest tip ar fi cea care presupune intervenția autorităților competente, pentru orice problemă concretă.

 

- prin completarea formularului de retur în cazul unei cereri de refuzare a mărfurilor deja comandate, plătite și, prin urmare, livrate la destinația indicată de Cumpărător. Informațiile de identificare individuală sunt numeroase aici: prenume, nume, adresa de e-mail, număr de telefon, elemente esențiale ale documentelor financiare în cauză, adresa, C.N.P., informații bancare inclusiv contul IBAN.

Pentru fiecare cerere de retur cu acest tip de formular completat, perioada de păstrare după rezoluție în mesagerie dedicată și accesibilă numai de către Administrator, sau eventual delegat, a tuturor elementelor, inclusiv datele personale ale Cumpărătorului, este fixat la 3 ani. Aceasta din motive de posibilă redeschidere, adăugarea unui alt dosar similar față de același Cumpărător, posibilă transmitere ulterioară către autoritățile române competente, inclusiv Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

 

- prin utilizarea formularului de întrebări din secțiunea Contact pentru orice informații suplimentare legate în mod evident de activitățile Site-ului, cu excepția subiectului Politicii de Confidențialitate în care fiecare Utilizator și fiecare Cumpărător poate comunica doar prin intermediul unei adrese de e-mail specificată mai jos.

Deci, datele de identificare individuală se limitează la: nume, prenume, adresă de e-mail și alte informații partajate voluntar de către solicitant. Pentru orice comunicare pe temă, respectuoasă și politicoasă, aceste date personale vor fi tratate la fel ca prima dată, cu eliminarea lor rapidă din partea Administratorului Mihaela Nicoleta GROZEA.

 

Site -ul www.mikoidoart.ro a fost creat și este găzduit de platforma WebWave complet securizată, datorită activării certificatului SSL (Secure Sockets Layer) care criptează informațiile înainte de a ajunge la Internet. Când este instalat pe un server web, acest fișier sau certificat SSL activează protocolul HTTPS, cu 'S' la sfârșit indicând 'secure'. Automat, conexiunea între server și browser este codificată, ceea ce face imposibilă sustragerea sau modificarea datelor (parole, informații despre card sau cont bancar, corespondență prin e-mail). Decriptarea lor poate fi efectuată doar de serverul la care sunt trimise.

La fel ca serverul gazdă WebWave, procesorul de plată Stripe impune protocolul HTTPS (certificat SSL), atât pentru spațiul său public, cât și pentru tabloul de bord. În plus, controlul permanent cu sistemul HSTS (HTTP Strict Transport Security) se asigură de această interacțiune exclusivă HTTPS cu toate browserele.

 

Vizitând Site-ul www.mikoidoart.ro, datele personale pot fi folosite de cookie-uri:-> se recomandă de a citi '11. Politica de cookie-uri'

De această dată, datele personale ale istoricului de navigare sunt transmise prin diferite categorii de cookie-uri către serverul de găzduire WebWave, dar și către Părți Terțe. Aceste date de activitate online vor fi păstrate pe toată durata de viață a cookie-urilor sau până când fiecare Utilizator decide să blocheze și /sau să elimină cookie-urile.

În cazul unei situații extreme care dovedește implicarea directă a unuia sau mai multor cookie-uri bine definite în recuperarea și utilizarea datelor personale ale oricărui Utilizator al Site-ului www.mikoidoart.ro pentru alte scopuri neaprobate sau chiar ilegale, atunci adresa de e-mail prezentată în paragraful următor este disponibilă și în aceleași condiții.

 

Drepturile Utilizatorului față de datele sale personale colectate, utilizate și eventual dezvăluite în urma vizitei pe Site-ul www.mikoidoart.ro sunt:

- o solicitare directă prin e-mail pentru simpla citire a datelor cu caracter personal deținute, posibilă rectificare a acestora, eliminarea parțială sau totală a acestora, limitarea sau opoziția la tratarea acestora.

Pentru exercitarea acestor drepturi este disponibilă următoarea adresă de e-mail: gdpr@mikoidoart.ro

Orice text în afara subiectului va fi șters imediat, fără răspuns, desigur.

Pentru situații nedorite cauzate prin această adresă de e-mail precum: hărțuirea voluntară cu primirea de mesaje electronice din aceeași sursă, transmiterea de jigniri, de înjurături, comentarii rasiste sau alte forme de umilire, pentru orice suspiciune de acțiuni de natură toxică, cea mai mare parte a datelor disponibile din orice sursă responsabilă va fi transmisă autorităților române competente.

Pentru fiecare dosar deschis în urma unei cereri prin această adresă de email gdpr@mikoidoart.ro, perioada de păstrare după rezoluție în mesagerie dedicată și accesibilă numai de către Administrator, sau eventual delegat, a tuturor elementelor, inclusiv datele personale ale Utilizatorului, este fixat la 3 ani. Aceasta din motive de posibilă redeschidere, adăugarea unui alt dosar similar față de același Utilizator, posibilă transmitere ulterioară către autoritățile române competente, inclusiv Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

- o reclamație sau o plângere legată de modul în care sunt prelucrate datele cu caracter personal, folosind aceeași adresă de e-mail ca punte de comunicare. Administratorul Mihaela Nicoleta GROZEA, sau un delegat, va contacta apoi persoana nemulțumită pentru a rezolva problema pe cale amiabilă.

Condițiile și obligațiile rămân identice cu cele scrise anterior cu privire la utilizarea adresei de e-mail gdpr@mikoidoart.ro

- de asemenea, această reclamație sau plângere poate fi trimisă către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal la adresa www.dataprotection.ro, care va decide asupra gradului de gravitate a faptelor, responsabilităților fiecăruia și cuantumul eventualelor sancțiuni.

 

Această Politică privind confidențialitatea și prelucrarea datelor cu caracter personal poate fi revizuită în orice moment, în funcție de legile în vigoare, de tehnologiile disponibile și de orice altă realitate care face posibilă protejarea inteligentă a vieții private a fiecăruia.

 

13. Securitatea informațiilor

 

Pe bilanț, prin vizitarea acestui Site, riscul de nesiguranță cu privire la confidențialitatea datelor, inclusiv a celor cu caracter personal, este aproape nul. Totodată, Administratorul nu își poate asuma nicio responsabilitate pentru pierderea de informații cauzată de eventualele defecte sau erori ale software-ului cu care este proiectat și găzduit, și nu poate garanta inexistența virușilor sau a altor dăunători în cadrul acestuia, in server WebWave de găzduire sau în e-mailurile prin HTTPS.

În fine, Administratorul Site-ului www.mikoidoart.ro nu poate fi responsabil pentru defecțiunile care pun în pericol securitatea serverului pe care este găzduit Site-ul și, prin urmare, nu poate garanta securitatea totală a software-ului utilizat.

 

14. Dispozițiile finale

 

Toate litigiile și reclamațiile care decurg din utilizarea Site-ului www.mikoidoart.ro și care nu au putut fi soluționate pe cale amiabilă, vor fi judecate de o instanță competentă în conformitate cu legile aplicabile.

Aceste condiții generale sunt guvernate de legislația europeană.

Dacă o clauză a acestor reguli devine inaplicabilă sau ilegală, celelalte clauze vor rămâne în vigoare. Termenii și condițiile constituie întregul acord între Administratorul Site-ului și Utilizatori.

Acceptând Termenii și condițiile, fiecare dintre dumneavoastră cu statutul de Utilizator declară că a citit toate prevederile acestora în întregime, declară că nu are nicio obiecție legată de conținutul și formele acestora și este de acord să le respecte pe deplin.